U potpunosti ispunjeni ciljevi projekta IMAMO PLAN

U četvrtak 12. travnja 2012. godine u organizaciji Zelene Istre završio je projekt aktivnog uključivanja učenika u izradu plana štednje energije u vlastitoj školi - IMAMO PLAN.
Tijekom završne svečanosti, održane na Odjelu ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković, ulogu glavnih izlagača preuzeli su učenici 4 pulske srednje škole - Ekonomska škola Pula, Talijanska srednja škola Dante Alighieri Pula, Tehnička škola Pula i Gimnazija Pula.
Učenici su kroz svoje mini projekte uštede ukazali na brojne nedostatke u svojim školama, kao što su jednostruke staklene površine na prozorima, neispravni uređaji u kotlovnicama, neadekvatna i pokvarena rasvjetna tijela, nedostatak "tajmera" na sustavima za centralno grijanje i sl.
Nakon isticanja problema, predstavili su i moguća rješenja uštede, ukazujući, prije svega, na nedostatak kvalitetne edukacije koja je, prema njihovom mišljenju, preduvjet za realizaciju problema neracionalnog trošenja izvora energije.
Budući da projekt nije imao natjecateljski karakter, svi sudionici su ujedno i pobjednici za koje je Udruga Zelena Istra u suradnji s njihovim ravnateljima i sponzorima osigurala vrijedne nagrade - poludnevni izlet u tvrtku Solaris d.o.o, edukativne plakate o obnovljivim izvorima energije te štedne žarulje za škole.
Učenički radovi bit će objavljeni na internetskim stranicama škola s ciljem primjene dobivenih rezultata i tijekom idućih generacija. Na stranicama Zelene Istre osmišljena je web stranica IMAMO PLAN na kojoj će svi zainteresirani moći vidjeti učeničke projekte, podatke o zanimljivoj literaturi i internetskim stranicama o obnovljivim izvorima energije, kao i mnoge druge korisne informacije.